مطالب
موضوعات داغ

با اصول چیدمان ظروف در آشپزخانه ، همه وسائل درست جاسازی میشه!

در آشپزخانه به چقدر فضا نیاز داریم؟ به چه جور فضاهایی نیاز داریم؟ چیدمان ها باید چه ساختاری داشته باشند!؟

شیوه و اصول چیدمان ظروف در آشپزخانه به این صورت هست که از خودمون بپرسیم:

اصول چیدمان ظروف در آشپزخانه

بیشترین نحوه استفاده ما از آشپزخان به چه صورت هست و بنابراین چیدمان وسائل را برای راحتترین دسترسی قرار بدیم

از آنجایی که آشپزخانه یکی از پر رفت و آمدترین اتاق های خانه ست، چیدمان نامناسب وسائل مانع از حضور لذت بخش در آنجا خواهد شد. به همین خاطر در این مطلب اصول چیدمان ظروف را آورده ایم.

بذارید مطلب را طی توضیحات زیر باز کنیم

چگونه آشپزخانه خود را بچینیم؟

عمده فعالیت در آشپزخانه حول سه نقطه یخچال ، سینک و گاز هست

اصول چیدمان ظروف در آشپزخانه 1

چیدمان اطراف یخچال:

یخچال و فریزر محل دریافت و آماده سازی اولیه غذاهاست.

بنابراین بهترین نقطه برای آن، قرار داشتن در نزدیکی ورودی آشپزخانه است تا تمام خرید ها را سریع و به راحتی بتوان در یخچال گذاشت.

وجود صفحه کابینت در نزدیکی یخچال به ما کمک می کند تا سبدهای خرید را روی آن قرار داده و خیلی راحت وسائل را به داخل یخچال منتقل کنیم.

همینطور موادغذایی که لازم است در فریزر بگذاریم در اینجا بسته بندی کرده و خیلی سریع داخل فریزر قرار می دهیم.

دسترسی راحت به وسائل آشپزی به ما کمک می کند تا کار را راحتتر و سریع تر به انجام برسانیم

بنابراین نزدیک بودن مخلوط کن، کاسه ها، ظروف بسته بندی غذا به یخچال یک ایده کاربردی است

نحوه چیدمان ظروف آشپزخانه

همچنین اگر کتاب آشپزی در آشپزخانه نگه میدارید بهترین جا برای آن نزدیک یخچال هست

چرا که به مواد غذایی مختلفی نیاز داریم و نزدیکی آن به یخچال رفت و آمد ما را بهینه می کند.

محل قرار دادن کتاب در کابینت آشپزخانه

چیدمان اطراف سینک ظرفشویی:

برای به حداکثر رسیدن کارایی توصیه می شود سینک بین گاز و یخچال قرار داشته باشد (مثلث کار آشپزخانه)

پر ترددترین نقطه آشپزخانه سینک هست. بنابراین سینک و ماشین ظرفشویی می بایست در نقطه مرکزی آشپزخانه باشد

اطراف سینک باید به اندازه کافی صفحه کابینت باشد

تا برای آماده سازی اولیه غذاها، تمیز کردن، خرد کردن و همینطور شستن ظروف فضا کافی باشد.

اصول چیدمان ظروف در آشپزخانه 2

وسائلی که در کابینت های اطراف سینک باید قرار بگیرند عبارتند از:

پیش دستی ، بشقاب و لیوان هایی که روزانه استفاده میشوند.

همچنین بهترین محل گذاشتن دستمال های نظافت نیز همینجاست

کشو کارد و چاقو آشپزخانه

محل قرار دادن چاقوها و تخته گوشت بین سینک و یخچال است. تا به راحت ترین شکل ممکن مواد غذایی خرد و تکه شوند، و وسائل نیاز به شستشو به سینک و مواد لازم به نگهداری داخل یخچال گذاشته شوند

اصول چیدمان ظروف در آشپزخانه 4

خیلی از افراد لیوان ها را در کابینت های دیواری نزدیک ماشین ظرفشویی قرار می دهند که ایده مناسبی است.

اما یکی از کاربرد های کشو ها، برای قرار دادن لیوان هاست. که اینگونه دسترسی به آنها راحتتر خواهد بود.

کشو آشپزخانه برای لیوان

وقتی اصول چیدمان ظروف در آشپزخانه را رعایت می کنیم، یکی از ویژگی ها؛ توجه به همانگی وسائل و ظروف هست.

به طور مثال اگر قهوه ساز در آشپزخانه دارید، لیوان های قهوه خوری را در نزدیکی آن بگذارید

محیط گاز:

دو بخش گاز و فر و مایکروفر باید نزدیک میز غذاخوری باشند.

هر وسیله لازم در فرآیند آشپزی می بایست در نزدیکی گاز جاسازی شود

در کنار یا نزدیکی فر و مایکروفر باید میز یا صفحه کابینت برای گذاشتن سریع غذاهای داغ باشد

به همین صورت در کنار گاز نیز به این فضا نیاز داریم

به اضافه فضایی برای قرار دادن دستگیره ها، زیر قابلمه ای و…

توجه شود ظروفی را که برای سرو غذا استفاده می کنید در کنار گاز باشند

اصول چیدمان ظروف در آشپزخانه 5

حتما فضایی را برای قرار دادن وسائل پخت و پز کنار گاز در نظر داشته باشید همچنین وسائلی را که در فر و مایکروفر استفاده می کنید در نزدیکی همانجا بگذارید

اصول چیدمان ظروف در آشپزخانه 6
اصول چیدمان ظروف در آشپزخانه

کلام پایانی:

توجه داشته باشید که نکاتی که در این مطلب آوردیم قابل تغییرند

به طور مثال ممکن هست بخواهید در آشپزخانه نقطه امنی داشته باشید تا کودکتان بتواند به شما کمک کند

یا بخواهید فضا را متناسب با پخت و پز های زیاد و متعدد بچینید

بنابراین نحوه چیدمان آشپزخانه وابسته به نوع استفاده ماست

و ما فقط در اینجا نمونه ای از یکی از رایج ترین شیوه ها را آورده ایم که نکات استاندارد در آن رعایت شده است

امیدوارم که این مطلب براتون مفید بوده باشد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا